Camiguin – en perle!

Etter å ha kost oss et døgn i luksus på Radisson i Cebu City var det på tide å lukte på livet utenfor rikmannsbobla igjen, så etter å ha forsikra oss om at båten til Camiguin faktisk var klar for avgang troppet vi på nytt opp på kaia. Det var litt andre forhold her enn det vi hadde opplevd natta før, men natta på sovesal gikk likevel forbausende bra, og bortsett fra en litt ivrig kakerlakk på vei inn i shortsen til undertegnede så forløp overfarten uten dramatikk. Alle fire sov relativt godt, og etter 18 timer ombord kunne vi endelig hoppe i land på Camiguin.

20111212-201225.jpg

Etter noen runder hit og dit, frem og tilbake, endte vi alle fire opp på et familierom på Paras Beach Resort. Der ble det soling og bading ved bassenget, etterfulgt av x antall runder billiard – god stemning!

Etter frokost i dag sjekket vi ut fra Paras for å finne et annet sted hvor vi kunne bo hver for oss. Ingenting å utsette på romkameratene våre, de er de beste, men likevel ville vi finne noe nytt. Med sekken på ryggen på vei ut av hotellet ble vi fort fanget opp av en kar som var mer enn villig til å hjelpe oss med hva enn det skulle være. Vi ruslet langs hovedveien og bestemte oss for å sjekke ut et sted, Puesta del sol. Og her ble vi :-).

Dagen i dag har vært en “paradisdag”! Vi tok en 5-minutters båttur ut til en liten sandbanke kalt White Island og ba om å bli hentet 4 timer senere. Der ute var vi nesten helt for oss sjøl, og navnet på øya kommer av den hvite sanden vi lå på. Helt nydelig, og jeg ble ikke engang rastløs!!

I morgen starter dagen kl 05:00, og på planen står bestigning av vulkanen Mt. Hibok Hibok (1240 moh). Den har ikke vært aktiv på mange år, og hadde sist siste alvorlige utbrudd i 1951. Da tok den livet av over 500, og 34000 flyttet fra Camuguin. Dette halverte befolkningstallet på øya, og først i 1995 var befolkningen tilbake til i underkant av 70000. Krysser fingrene for at fjellet sover i morgen…

20111212-203336.jpg