Cebu City – storbylivets gleder

For et par dager siden ankom vi Cebu City. Taxisjåføren tok oss med til et hotel han mente var greit priset hvor utlendinger ofte besøkte. Etter en kort kjøretur hoppet vi av utenfor Regal Hotel i Uptown. Både staffasjen og prisen virket lovende (1500 peso for et standardrom (kursen er vel ca 7,5) var greit innenfor budsjett). Rommene var helt greie, men uten vindu og med begrenset varmt vann i kranene. Det positive med hotellet var at frokost (litt under pari) var inkludert, og at på andre siden av veien er ligger Ayala Center, et gedigent kjøpesenter.

Igår var været ganske stusselig, så etter en tidlig frokost ruslet vi over veien med et mål for øye å bli kvitt litt penger. Vi følte oss ganske dumme da den bevæpnede dørvakte stoppet oss og fortalte at de ikke åpnet før om 20 minutter! Da ble det morgenkaffe i min nye “boble fra hverdagen”, Starbucks. Det har blitt mange turer innom denne kjeden i løpet av ferien, og i dag ble det faktisk en ekstra belønning for å tjene det amerikanske konsernet: Starbucks Planner 2012 ble stolt mottatt i bytte mot klippekortet hvor 23 klistremerker beviste feriens kaffeinntak hos denne kjeden ( så langt!).

I dag har vi kjørt Jeepney, en slags taxibuss, ned til Carbon Market hvor det var et yrende liv. Det var ikkeså mye variasjon over det som var til salgs, så etter å ha kjøpt vårruller fra ei vogn på fortauet og ellers bare surret rundt tok vi en taxi tilbake til Uptown.

Nå sitter vi på nytt på Starbucks og nyter den siste kaffen og cookies herfra inntil videre. Kl 20 i kveld tar vi SuperShuttleFerry fra Cebu som ankommer øya Camiguin i morgen tidlig. Lugarer var dessverre utsolgt, så vi er litt spent på hva som venter oss. Uansett er vi igjen klare for å komme oss bort fra byens bråk og larm. Returbillett har vi ikke, men det ordner seg alltids.

Ser forresten at snøen har meldt sin ankomst både på vestlandet og i alpene, så det begynner å rykke litt i januar-skifoten!

20111209-154554.jpg