Klart vann og hvite strender

I går morges tok vi oss en liten utflukt bort fra Bali, og turen gikk til Flores og Rinca med mål om å få sett den store Komodo Dragon (en kjempe-varan). Vi tok fly fra Denpasar til Labuan Bajo, og der ble vi møtt av en veldig hyggelig kar som tok oss med ned til havna og ombord vårt fantastiske hjem for det neste døgnet. Båten var enkel, men vi hadde sett for oss en klassisk turisttur på en diger båt sammen med masse folk. Sikkert greit nok det også, men det viste seg at vi skulle tilbringe tiden på båten kun sammen med skipper, dekksgutt/kokk og vår egen guide. Vi var i himmelen!

Etter et par timers tøffing utover blant grønnkledde øyer ankom vi Rinca og inngangen til nasjonalparken. Her gikk vi en liten runder på jakt etter komodoen, men det viste seg tilslutt at de fleste befant seg rundt kjøkkenet til rangerene. Matlukta lokket visst mere enn vannbøflene som de ellers lever av. Uansett, de var noen beist av noen firfisler 😉

20111128-215338.jpg

Trygt tilbake i båten med alle lemmer i behold var det dags for en dukkert før middag. Maten vi ble servert var av den kortreiste sorten, og smakte bedre en mye av de vi har fått servert på restaurantene på Bali. Fisk fra havet vi svømmer i og grønnsaker og kaffe fra guidens egne plantasjer. Ferskere blir det ikke!

Da magen var full og dagens opplevelser fylte hodet var det på tide å finne senga. Den befant seg på taket av førerhuset med en fantastisk utsikt mot stjernene på himmelen. Vannseng er vel som banneord å regne, men jaggu sov vi godt!

Det å våkne til soloppgang liggende på en båt midt blant øyer i Indonesia kan ikke beskrives, det må helt enkelt oppleves! Etter frokost gjorde vi strandhugg ved et par øyer hentet ut fra boka om Robinson og Fredag. Kritthvite strender, turkis hav og ingen mennesker å se! Om det var lite liv over vann var det desto mere som foregikk under havets overflate. Utstyrt med maske, snorkel og svømmeføtter var det som å bevege seg rundt i et gigantisk akvarium med fisker og koraller i alle regnbuens farger. Makalaust!

20111128-221318.jpg

Nå er vi tilbake i Sanur og er innkvartert på et superkoselig B&B som heter Flashbacks (www.flashbacks-chb.com). Her har vi et gedigent rom til en billig penge! Kafeen serverer god mat og ordentlig kaffe og espresso! Digg digg digg :-). Vi blir nå her frem til torsdag når vi setter kursen mot Manilla hvor vi skal møte Stine og Stig som vi skal være sammen med de neste tre ukene. Gleder oss veldig!

P.S. Hører rykter om snø hjemme – keep it coming! Januar står i pudderens tegn….