Når ett døgn føles som en uke

Lars Monsen har sagt det. Randi Skaug har sagt det. Vi sier det: Du trenger ikke å reise langt eller være lenge borte for å ha en fin tur. Det å utforske nærområdene dine kan gi deg flere overraskelser enn du kanskje trodde var mulig, og terskelen for å komme seg ut blir derfor lavere og lavere. Det er ingen hemmelighet at været i Romsdalen ikke alltid er blå himmel og strålende sol, og det er faktisk dager hvor man ikke ser toppen av Store Vengetind (eller Moanebba for den saks skyld). Fordelen med å ha base i Isfjorden er at man ikke trenger å reise langt for å finne annet vær, noe vi gjorde forrige helg.

 

Det hender seg værmeldingen ser slik ut.
Det hender seg værmeldingen ser slik ut.

Etter å ha hatt en rolig fredagskveld i heimen bestemte vi oss for å finne et sted i nærheten hvor Yr.no spådde sol og ikke regn. Litt rask research ledet oss nordvest og ut mot kysten. I sykkelmiljøet er navn som Stemshesten og Sjurvarden ikke ukjent, og når det var stor sjanse for at disse toppen skulle bades i sol lastet vi opp bilen med stisykler og telt på lørdag formiddag. Et par timer (og et par sveler) senere sto vi parkert ved skytebanen i Skotten, klar for å komme oss til fjells på sykkel. Første mål var Melen (768 moh).

Stien/traktorveien blir fort bratt, så det ble mye dytting av sykkel oppover.
Stien/traktorveien blir fort bratt, så det ble mye dytting av sykkel oppover.

 

Når man kommer opp på ryggen har man Melen til venstre og Sjurvarden og Stemshesten til høyre. Vi valgte å gå for Melen først, og tråkket på fin sti så langt det gikk mot toppen. Siste biten opp ble sykkelen bært på ryggen… Flott utsikt fra toppen, og det var bare å peke forhjulet mot neste mål ut  mot havet; Sjurvarden (667 moh). Fin sti langs et gammelt steingjerde over hele ryggen, og veldig oversiktlig og fint mot neste topp.

Guri Mette på toppen av Sjurvarden. Farstadstranda og Nordneset Fyr langt der nede.
Guri Mette på toppen av Sjurvarden. Farstadstranda og Nordneset Fyr langt der nede.

Vi bestemte oss for å droppe Stemshesten denne gang, og tok fatt på nedkjøringen mot skytebanen. Kjempefin sti hele veien, bortsett fra et lite parti på ryggen over Skottenvannet hvor vi måtte lirke oss ned til fots.

På vei ned fra Sjurvarden med Melen og stien ned i bakgrunnen.
På vei ned fra Sjurvarden med Melen og stien ned i bakgrunnen.

 

Etter ca 4,5 time på (og av) sykkel var det på tide å slå leir. Vi fant oss en super teltplass på Farstadstranda (skiltet Farstadsanden), rett i overkant av sanden på god myk gressbunn. Her ble det som vanlig kokkelert middag, og det ble en rolig kveld med en fantastisk utsikt utover havet.

Fikk besøk av et rådyr i løpet av kvelden.
Fikk besøk av et rådyr i løpet av kvelden.

Ikke mye som kan måle seg med solnedgang ved kysten, og denne kvelden var intet unntak.

Sola på vei ned bak Nordneset Fyr.
Sola på vei ned bak Nordneset Fyr.

Benyttet også anledningen til å teste solcelle-laderen PowerMonkey Explorer på denne turen, og den fungerte meget bra! iPhonen ble ladet opp fra 10% til fulladet på ca 2 timer vha batteriet, mens min Suunto-klokke kunne lade direkte fra solcelle-panelet. Noe vi merket oss var at det ikke var mulig å lade PM-batteriet samtidig som batteriet ladet telefonen. Altså må man først lade opp batteriet, som deretter kan lade iPhone. Om dette også gjelder for andre duppeditter har vi ennå ikke testet. Det er uansett en genial sak å ha med seg på tur, importør i Norge er www.uhrweder.com.

 

PowerMonkey Explorer - strøm på tur!
PowerMonkey Explorer – strøm på tur!

 

Som jeg innledet med, så trenger man ikke dra på ekspedisjon for å føle at man har vært langt og lenge borte hjemmefra. Vi var på tur i litt over et døgn, og da vi kom hjem hadde begge følelsen av å ha vært borte veldig mye lengre. Grunnen til dette må være at man opplever noe nytt, uten å stresse og uten bruke 6 timer i bilen for å komme seg hjem. Man skal selvfølgelig ikke slutte å utforske landet og verden forøvrig, men kanskje finner du noen perler rett rundt hjørnet hvis du bare tar deg tid til å sjekke…