Tilbake fra gjørma!

Nå er vi tilbake på Bali etter en helt fantastisk tur på Papua. Det er store kontraster å gå fra den dypeste jungel til turiststedet Kuta, men det smakte veldig godt med både dusj og kald øl i går (og i dag)!

Det ble selvfølgelig en del endringer i våre opprinnelige planer da det var stammekrig i den landsbyen vi egentlig skulle gå fra. Trodde vi var forberedt på et annet liv, men ble likevel overrasket over hvordan stammene faktisk lever. Her snakker vi øye-for-øye, så det var den naturligste ting i verden å gå rundt med pil og bue, og vi ble forklart forskjellen på piler for fugler, griser og mennesker (!). Stillingen mellom de to stammene i Illaga var nå 35 – 23, så inntektene bærerne vår fikk for turen går i hovedsak til å betale seg ut av å bli drept. Helt absurd å tenke på…

Turen fra Sugapa til basecamp gikk gjennom jungelen i gjørme, og beina er såvidt rukket å tørke nå. Vi toppet Carstensz Pyramid den 18. etter ca 7,5 time i tau, og alle seks i gruppa kom seg greit til toppen. En helt utrolig deilig følelse! På tilbaketuren tok vi noen ekstra lange dags/kveldsetapper, så tilsammen brukte vi 11 dager på ekspedisjonen. Gikk vel i gjennomsnitt 8 timer pr dag, og med kjeks til lunsj og ris og nudler til middag viste vekta 3,5 kilo mindre enn før turen. En dyr, men effektiv slankekur!

I dag drar vi til Sanur hvor det blir maks avslapping frem til søndag, så får vi se hva vi finner på etter det.

Livet leker 🙂

20111124-161927.jpg