Akershus: Fjellsjøkampen

På tide å ta en ny topp i nærheten, og for en rask dagstur ble valget enkelt. Fjellsjøkampen i Hurdal var dagens mål, og etter hva vi hadde lest oss til var dette en meget lett tilgjengelig topp. Vi kjørte fra Oslo mot Hurdal og tok av mot Brandbu (fv 180). Etter ca 4 km er det skliltet avkjøring mot Fjellsjøkampen. Noen minutter (og en grindpassering) senere parkerte vi bilen ved en bom og tok beina fatt innover grusveien. Etter noen hundre meter er det godt skiltet på sti mot Fjellsjøkampen.

Stien starter på 500 moh, og det er skiltet for hver 100. høydemeter til du når toppen på 812 moh. Det er veldig bra merket hele veien, men det er viktig å passe på at man faktisk kommer helt til topps. Etter å ha vært oppe på ca 800 moh, går stien litt nedover igjen før den kommer til den endelige toppen hvor det er bygget et flott utsiktstårn.

Viktig å skrive seg inn i boka til Hurdal Turlag som henger inne i det flotte tårnet på toppen.

Etter tips fra et par lokalkjente tok vi en sti på nordvest-siden av toppen ned igjen. Dette virket som å være en relativt fersk sti, men den var også veldig godt merket. Ble en obligatorisk kafferast med boller fra Esso’n i Hurdal på vei ned. Stien gikk delvis i myrlendt terreng, men det var dessverre svært lite multe å sjå.

Etter mange dagers regn var det ingen overraskelse at det var mye vann i marka. Stien ned minnet innimellom veldig om en bekk, men med godt skotøy holdt vi oss tørre og varme i den trollske skogen.

Alt vannet kom også fossende ned noe som kunne minne om en lokal variant av ei vannsklie.

Stien endte tilslutt nede på grusveien vi tok av ved starten, så da var det bare å traske i tilbake til bilen.  Vi brukte vel litt over to timer på hele turen, inkludert klatring i tårnet og en kafferast.

Kort sammendrag: 29/8-10 Akershus, Fjellsjøkampen, 2 av 19.