Oppland: Galdhøpiggen

Turen til Opplands- og Norges høyeste fjell ble planlagt sammen med familie og svigerfamilie i påsken. For å få med så mange som mulig på denne turen var det et klokt valg å spikre datoen så tidlig som mulig. At vi hadde valgt rett helg å tilbringe på Spiterstulen var det ingen tvil om, så da hele gjengen på 14 stykker la ivei mot toppen lørdag 30.juli hadde vi en fantastisk dag i vente. Skodda lå tjukt rundt hytta, men etter å ha unnagjort et par hundre høydemeter åpenbarte det seg en himmel så blå som bare en himmel kan være. Det var et fantastisk syn ned mot grøten vi forlot i dalbunnen, og videre mot toppen lå stein på stein badet i sol.

Sprek mor/svigermor på vei oppover steinrøysa.

Når et følge på 14 legger i vei på tur mot Norges høyeste fjell er det ingen selvfølge at alle kommer seg til topps. Denne gjengen lot all tvil ligge igjen ved frokostbordet, så etter noen timer med hopping fra stein til stein over Svellnosi og Keilhaus topp var vi alle samlet på toppen av Galdhøpiggen, 2469 moh.

Her er foreldre, svigerforeldre, søsken, svoger, svigerinne, nevøer, tante, onkel og søskenbarn samlet på Galdhøpiggen 30.juli 2011.

Det var ikke få som hadde tatt turen hit på denne flotte dagen, mange taulag hadde gått over breen fra Juvass så det var tidvis lang kø for å få kjøpe seg en etterlengtet Cola for de som hadde sett fram til den kalde røde boksen. Det som fristet mere for egen del var å fyre opp primusen, blande sammen pannekakerøre og åpne boksen med multesyltetøy. Vi fikk noen misunnelige blikk der vi nøt nystekte pannekaker og kokekaffe!

Kaféen er åpen!

Etter å ha nytt sola og selskapet en god time på toppen var det på tide å komme seg ned til Spiterstulen igjen, de hadde noen kalde bokser som ikke var små og røde som fristet. Det ble litt strekk i laget på vei ned, men alle kom seg trygt ned igjen med en fantastisk tur og dag i bagasjen. Utover kvelden koste vi oss utenfor hytta, og alle hadde god grunn til å være fornøyd med dagens innsats. Mon tro hvor turen går med denne gjengen neste år?

Obligatorisk toppbilde.

Kort sammendrag: 30/7-11, Oppland, Galdhøpiggen, 11 av 19.