Rogaland: Vassdalseggi

Etter å først ha planlagt en tur i Oslomarka ombestemte vi oss fort etter en kjapp kikk på Yr.no. Regn, regn, regn, og enda mere regn. Gleden var derfor stor da vi oppdaget at det var én ledig firmahytte igjen på Haukelifjell, så fredag ettermiddag satt hele gjengen i bilen på vei vestover  med Rogalands høyeste topp i siktet.

Lørdag morgen var vi ikke i tvil om at valget om å forlate Oslogryta var helt rett. Blå himmel uten skyer og strålende sol skapte en dag som virkelig gav oss den rette høstfølelsen. I mine øyne er dette den aller fineste tiden på året for å ferdes i fjellet! Etter obligatorisk inntak av både egg og bacon kjørte vi det lille stykket mot Haukeliseter, og parkerte ved en Statkraft-hytte ved stistart.

På vei innover mot Holmevatn

Vi valgte å følge stien innover mot Holmevatn et stykke, før vi tok av denne ved to små vann og satte kursen oppover et skar. En bekkekryssing gav noe utfordring, og en av “ekspedisjonsmedlemmene” skle i satsen og havna på rattatta i bekken. Bytting til tørre sokker hjalp i 10 minutter, og ettersom temperaturen var av typen høst-i-fjellet ble det rask retur tilbake til hytta for vedkommende. Resten av følget fortsatt ferden mot toppen, og slet oss gjennom både stein og snø.

Guri Mette koser seg på vei oppover

Ca 6 timer etter avgang kom endelig den gode følelsen som kommer i det sekundet man ser toppvarden.

Toppen er innenfor rekkevidde
Klatremus på toppen av Vassdalseggi, 1658 moh.

Fra toppen har man et fantastisk skue utover landskapet og langt der borte i det fjerne kunne vi se blant annet Gaustatoppen. Ettersom timene fløy fort ble det rask retrett og på turen tilbake ble vi belønnet med en stor klar måne som lyste oss vei tilbake til sivilisasjonen. Vi brukte tilsammen 10 timer på turen, dette inkludert gode pauser og en bad i en bekk…

Da vi så ut av vinduet søndag morgen var vi veldig glad for det fantastiske været vi hadde dagen før.

Søndag var solen borte og snøen lavet ned

Kort sammendrag: 8/10-2011, Rogaland, Vassdalseggi, 12 av 19.