Vestfold: Skibergfjellet

Denne helgen ble satt av til å ta hele to fylkestopper; Skibergfjellet i Vestfold og Slavasshøgda i Østfold. Guri jobbet på lørdag, så vi kom oss ikke avgårde fra Oslo før i halvfem-tida på ettermiddagen. Likefullt var planen å bestilge Skibergfjellet i Hof på kvelden.

Det var ingen trafikk å snakke om på denne tiden, så ferden gikk nedover E18 til avkjøringen mot Sande. Derfra videre på fv 319 og deretter på fv 35 mot Eidsfoss. Før man ankommer Eidsfoss er det skiltet mot Skibergfjellet på venstre hånd. Etterhvert kommer man til en bom hvor det fylles ut en giroblankett (kr. 50,-) som betales senere.

Etter et passende antall kilometer på grusvei kom vi til Dovrehall -veiskillet hvor vi parkerte og tok fatt på stien mot toppen.

Det var ikke lange turen opp, men fin sti og strålende sol.

På toppen av granittsteinen som ble plassert her i 1877.

Stemmer på en prikk!

På veien tilbake gikk vi oppom Vestfjellet som har litt bedre utsikt enn Skibergfjellet. Her hadde vi et fantastisk lys fra ei sol som var i ferd med å forsvinne i horisonten.

Vel tilbake i bilen skulle vi finne oss en leirplass for natten. Ettersom mørket begynte å falle på tok vi bilen et lite stykke videre innover veien, helt til den ender ved Øksne. Dette er tydligvis et populært vann for båtliv, det kunne vi lett se på antall biler og båter som var her. Ingen mennesker var å se, og vi fant oss en fin teltplass ved vannkanten. Det ble et lite bål og middag tilberedt på primusen. Tidlig kveld i posen.

Morgenstund ved Øksne.

Etter frokost og kaffe pakket vi sammen og satte kursen for Horten og ferja over til Moss. Søndagen skulle vi nemlig bestige Slavasshøgda i Østfold.

Kort sammendrag: 4/9-10 Vestfold, Skibergfjellet, 3 av 19.